Joillakin ihmisillä on taipumus elää pettäen toisiaan. Erilaisissa kaupoissa tapahtuu pettämistä, aviopuolisot saattavat pettää toisiaan jne. Raamatustakin voidaan lukea paljon esimerkkejä, kuten Jaakobin tarina ensimmäisestä Mooseksen kirjasta, jossa Jaakob ja hänen äitinsä Rebekka petoksella saivat Jaakobille vanhimmalle veljelle kuuluvan siunauksen Isakilta. Ongelmana oli vain, että mitä ihminen kylvää sitä hän niittää moninkertaisesti. Jaakobin paettua veljensä Esaun kostoa äitinä veljen luokse Harraniin. Äitinsä veli Laaban petti taas Jaakobia, eli Jaakob niitti kylvämäänsä satoa.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Galatalaiskirje 6:7-9 sanoo: ”Älkää eksykö, Jumala ei salli itseänsä pilkata; sillä mitä ihminen kylvää, sitä hän myös niittää.  Joka lihaansa kylvää, se lihasta turmeluksen niittää; mutta joka Henkeen kylvää, se Hengestä iankaikkisen elämän niittää.  Ja kun hyvää teemme, älkäämme lannistuko, sillä me saamme ajan tullen niittää, jos emme väsy.”

 

Mitä me tästä voisimme oppia, kylvää hyviä asioita, jotta niittäisimme myös ajan tullen hyvää huonon sadon sijasta. Kuinka paljon maailmassa on tuskaa erilaisten petosten tähden, sillä kaikki alkoi, kun Paratiisissa käärme petti Eevan.